Tre myter om native advertising

Allt fler företag använder sig av native advertising i sin digitala affär. Trots det lever en del myter kvar kring den typen av annonsering. Här är tre av de vanligaste missuppfattningarna om native.

Vill du också förbättra ROI i din marknadsföring med hjälp av native advertising? Kolla här vad Nyheter365 kan göra för dig!

Native ger bara långsiktig effekt
En av de vanligaste myterna kring native är att det tar lång tid innan en investering blir lönsam. Contentbyrån n365 fick 2013 i uppdrag av skönhetsmärket Swiss Clinic att leverera en positiv ROI och samtidigt arbeta varumärkesbyggande, då Swiss Clinic vid den här tidpunkten var okända.

Resultatet blev en succé. Genom native advertising i olika former lyckades nyheter365 med annonsering för Swiss Clinic öka CTR på annonserna med 610 procent. ROI ökade med 420 procent och omsättningen ökade med 1150 procent.

Receptet bakom framgången? Genom att noggrant analysera all data som kom in och optimera materialet, både på annons- och artikelnivå, förbättrade n365 resultaten vecka för vecka.

Native är bara massa annonser på webben
Trots att native advertising blir allt vanligare finns fortfarande en uppfattning om att native bara består av annonspuffar på webben. Men precis som med all annan marknadsföring utvecklas även native advertising. Hos nyheter365 skapar man idag innehåll för många olika plattformar och testar ständigt nya koncept.

Många kunder till n365 har utökat den digitala affären till bland annat print, radio och video. Native advertising fungerar även utmärkt för programmatiska köp eller som utomhusreklam i till exempel tunnelbanan.

Native skapar inget engagemang
Ett annonsmärkt inlägg på Facebook kan inte få socialt engagemang. Det är också en myt som inte stämmer. I n365 ingår även Newsner, vars dedikerade medarbetare är experter på spridning på sociala medier. Denna kunskap har med framgång implementerats i native-arbetet.

Skimsafe, vars produkt förhindrar kortbedrägeri, anlitade n365 där man annonserade på Facebook. De annonser som n365 producerade engagerade en stor publik. Annonsen nedan har fått 1100 reaktioner, 502 kommentarer, 1200 delningar och 407 000 videovisningar – siffror som talar sitt tydliga språk.

Är du också intresserad av att överträffa dina mål med hjälp av native advertising från nyheter365? Fyll i dina kontaktuppgifter för ett förutsättningslöst möte.

Vill du också förbättra ROI i din marknadsföring med hjälp av native advertising? Kolla här vad Nyheter365 kan göra för dig!

Fakta, nyheter365:
En av Sveriges största Facebookbyråer
Sveriges största Nativebyrå.
65 anställda i Sverige.
Omsättning under 2015: 79 miljoner.