Så gör content dig till vinnare på Facebook

Facebook är en av de absolut viktigaste marknadsföringskanalerna bland svenska företag. Det är inte konstigt.
Många företag som är beroende av att direkt konvertera till nya kunder har länge sett att Facebook de flesta gånger är överlägset andra kanaler – inklusive Google Adwords.

– Vi har många kunder som nästan övergett Adwords. För många kunder är Facebook nummer ett – och sedan lägger de till andra kanaler i mixen, säger Jonna Säll, vd på Nyheter365.

Vill du förbättra ROI i din marknadsföring med hjälp av native advertising? Kontakta Nyheter365 genom den här länken eller fyll i formuläret nedan.

Att marknadsföra sig på Facebook är populärt – men det är inte helt enkelt. Och det finns många fallgropar att ramla i.
– Facebook är ett otroligt effektivt system, men också ganska komplext om man inte vet vad man ska göra, säger Jonna Säll.

Störst i Sverige på Facebook
Nyheter365 driver fler digitala redaktionella produkter som får i princip all trafik från Facebook. Newsner, Ett Gott Skratt, Sportbibeln och Matbibeln är kanske de mest kända för den stora allmänheten.

På bara några år har företaget gått från ingenting till att bli störst av alla publicister i Sverige på Facebook, enligt oberoende analysföretagets Ezyinsights Sociala medier-index, Someindex.com. Det handlar om väldigt mycket analys av vad Facebook prioriterar och vad människor tycker om på sajten för att nå dit.

Samma system för annonsörer som publicister
Den kunskapen använder man nu som Facebookbyrå för att hjälpa annonsörer att nå samma resultat med sin annonsering.
– Vad många inte vet är att det är exakt samma algoritm som påverkar publicister på Facebook som även påverkar dina annonsköp. Det vanligaste misstaget företag gör är att ta sin vanliga annons- och copy till Facebook och försöka köpa smart. Då blir det lätt pannkaka.

Native advertising är ett annonsformat som stigit i popularitet den senaste tiden – och det är inte svårt att förstå varför. Med kreativt innehåll och datadriven optimering ger native advertising ofta effekt både långsiktigt och kortsiktigt.

Contentbyrån Nyheter365 har specialiserat sig på just native advertising. Med cirka 80 anställda och bas i Stockholm är byrån störst på native i Sverige – och samarbetar med allt ifrån välgörenhetsorganisationer och utbildningsinstitut till banker och spelbolag

Nyheter365:s viktigaste slutsats efter flera år av stora annonsköp för olika kunder är:
– Kör inte era vanliga annonser, se till att göra bra content. Videos eller till redaktionella sajter. Facebooks algoritm kommer prioritera innehållet och du kommer få enormt stor skillnad i effekt.

Kontakta Nyheter365 i formuläret nedan om du vill veta mer om hur content marketing kan påverka dina resultat.

 

Det här är Nyheter365

 • – Nyheter365 är en av Sveriges största contentbyråer.
  – Är helt helt oberoende byrå.
  – Vann guld i prestigefyllda "Native Advertising Awards 2018" för "Best use of Facebook".
  – Har totalt 80 anställda.
  – Kontor i Stockholm, Köpenhamn, Helsingfors, Oslo, Berlin, London och New York.
  – Arbetar med native digitalt, men även i print, radio och tv.
  – Experter på konvertering och branding.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *